Vastgoed is een zekerheid in onzekere tijden!

Nog maar eens bewijst de actuele situatie dat investeren in vastgoed een interessante én vooral de meest veilige belegging is.
Zeker in periodes waarin de rente op spaarboekjes historisch laag is, de beurzen bijzonder volatiel.
De lage rentes bij financiering maken het voor jou als investeerder bovendien heel interessant om extra rendement te halen op jouw vastgoedinvestering.

Een gouden tip is om rationeel te kopen en niet emotioneel want bij het kopen van vastgoed moeten we een onderscheid maken tussen de aankopen die je doet voor eigen gebruik zoals de gezinswoning, een bedrijfspand of buitenverblijf… Deze aankopen doen we doorgaans vanuit emotie en persoonlijke voorkeur.

Investeren in beleggingsvastgoed daarentegen dient een rationele beslissing te zijn waarbij je rekening moet houden met een zo hoog mogelijke opbrengst, verhuur, beheer en de mogelijkheid om later te verkopen met effectieve meerwaarde. Emotie is bij deze laatste nooit een goede raadgever.

1. Het vastgoedproject en zijn ligging

Alles begint met het vinden van een goed project. Of je nu wil investeren in een appartement, een woning, studentenkamers of bedrijfsvastgoed. Leuke gebouwen vind je overal, een interessante ligging daarentegen is al wat moeilijker. Vind je een geschikt project op een locatie met potentieel dan zal ook het rendement mooi zijn.

2. Een betrouwbare partner

Kijk en informeer met wie je in zee gaat. Welke gebouwen heeft deze ontwikkelaar nog op zijn portfolio staan en met welke kwaliteit en afwerking zal er gebouwd worden en wat zijn de waarborgen die gegeven worden. Ook hier helpen we jou graag verder.

3. Kies bij voorkeur voor nieuwbouw

Zoals gemeld heeft het kopen van nieuwbouw het grote voordeel dat het nieuw is, gebouwd is met de laatste normen, aansprakelijkheden en waarborgen. Na 10 à 15 jaar heb je nog steeds een aantrekkelijk pand die je met een mooie meerwaarde kan doorverkopen. Tot slot blijft de bouwheer aansprakelijk gedurende 10 jaar na oplevering voor fouten en gebreken.

4. Speel in op de verhuurmarkt

Niemand, die een huurpand in eigendom heeft, houdt van leegstand. Cruciaal voor het rendement zal een goede bezettingsgraad zijn. Sta dus zeker ook eens stil wie in aanmerking zal komen om jouw investering te huren. Een grote doelgroep op de huurmarkt zijn de mensen die om redenen (nog) geen eigen woning willen of kunnen kopen. Investeren in kleinere nieuwbouwunits met 1 tot 4 slaapkamers zal dus zeker renderen en zal jou de beste garantie bieden op een vlotte verhuur.

5. Werk samen met een ervaren vastgoedmakelaar

Nu nog een betrouwbare huurder vinden. Doe hiervoor beroep op een lokale vastgoedmakelaar of en andere professional. Naast het vinden van een solvabele huurder staan wij bij CENTURY 21 ook in voor het screenen van de huurder, het opstellen van de huurovereenkomst en het laten opstellen van een professionele plaatsbeschrijving.