Hulpmiddelen om meer orde te brengen in je woning

Droom jij ook van ordelijk en opgeruimd wonen maar lukt het je maar niet? We hebben een oplossing voor je: de truc is om simpelweg de zaken die je niet nodig hebt weg te doen, en de juiste tools en systemen in huis te hebben om je spullen op te bergen. In dit artikel zetten we alvast vijf tools op een rijtje waarmee jij van een rommelige kamer in een handomdraai een ordelijke ruimte maakt.

1. Opslagbank in de gang

Het is soms verbazingwekkend hoe snel de gang kan veranderen in chaos door jassen en schoenen. Een opslagbankje is hiervoor een fantastische oplossing mét dubbel nut: je hebt niet enkel een geweldig ordelijk hulpmiddel om je spullen weg te stoppen, maar je kunt het ook gebruiken om op te zitten wanneer je je schoenen aantrekt.

2. Manden

Een mand: waarschijnlijk is het de meest fantastische organisatorische tool die ooit is uitgevonden. Maakt niet uit in welke kamer je ze gebruikt, ze hebben overal hun nut. En je krijgt er zowat alles in opgeborgen: dekens, boeken, schoenen, zelfs voedsel. Ze zien er bovendien minimaal en gestroomlijnd uit. En ze komen in alle maten, vormen, stijlen en gewichten!

3. Labels

Je moet natuurlijk niet je hele woning volplakken met labels. Maar op strategische plaatsen bewijzen ze echt wel hun nut. Op die manden of bakken die op een hoge plank staan, bijvoorbeeld. Maakt het ergonomisch net iets eenvoudiger om te zien wat er juist in een mand zit.

4. Aparte wasmanden

We kennen persoonlijk niet veel mensen die graag de was doen. Maar een voorbereid man of vrouw is er twee waard: je kan bijvoorbeeld je was al op voorhand sorteren als je divers gekleurde of gelabelde wasmanden hebt. Dan hoef je achteraf tenminste niet meer door de vuile was te gaan om alles uit mekaar te sorteren. Dit maakt een dagje wassen veel aangenamer!

5. Ladeverdelers

Je kent het wel: een kast die zo groot is dat je er alles in propt en uiteindelijk geen enkel idee meer hebt van wat er nu eigenlijk in zit. Met een ladeverdeler los je dat probleem op: een ladeverdeler kan niet enkel gebruikt worden voor je bestek, maar voor zowat alles: de binnenkant van bureaus, nachtkastjes, dressings… Ook je interne organisatie is immers belangrijk voor je gemoedsrust.

Zo, hopelijk helpen deze tips je om jouw woning ordelijker te maken!