Genieten van de nazomer op je terras

Juli en augustus zijn helaas voorbij, maar dat betekent niet dat we al afscheid moeten nemen van genieten in de tuin. Vaak kan je in de maanden september en oktober nog genieten van zonnige dagen. Laten we dit jaar uitgaan van een mooie en lange nazomer, waarin we nog veel buiten kunnen zitten. Ruim daarom nog niet op, maar maak je tuin, balkon of terras extra gezellig met deze 5 tips:

1. Gevelgroen om kale muren op te frissen

Een kale muur of schutting in de tuin? Plant er een mooie klimplant tegenaan die direct voor sfeer zal zorgen. Kies voor vuurdoorn of klimop en de hele winterperiode geniet jij van groen in je tuin! Daarnaast is het een ideale schuilplek voor vogels.

2. Vogelvoederbakjes in je tuin

Plaats vogelvoederbakjes op de terrastafel of hang vogelhuisjes op aan de schutting of bomen. Vogels in je tuin zorgen voor een levendig tafereel. En alhoewel de winter de beste periode is om vogels bij te voeren, is het in de nazomer vooral heel gezellig met deze gevleugelde vriendjes op bezoek!

3. Plaats siergrassen in bakken en borders

Siergrassen zijn in het najaar op hun mooist, en ze behouden vaak ook in de winter hun sierlijke pluimen. Siergrassen nu nog planten? Jazeker! Het najaar is juist hét moment om siergrassen te planten, omdat de grond nog warm is en wortels snel een plaatsje zullen vinden in de bodem. Vergeet ze wel niet regelmatig water te geven.

4. Zorg voor sfeer, warmte en verlichting

Alhoewel het in het najaar overdag nog warm en zonnig kan zijn, koelt het in de avonden sneller af en wordt het eerder donker. Dat is enerzijds een nadeel, maar anderzijds dwingt het je wel tot het creëren van een gezellig sfeertje op je terras. Zorg voor dekentjes op de tuinzetels, plaats gezellige (LED-) kaarsjes op tafel, steek ’s avonds een vuurkorf aan of geniet van een elektrische terrasverwarmer. Met deze sfeervolle tips geniet je in alle knusheid en warmte van mooie nazomeravonden!

5. Kies voor een goede mix aan najaarsmix in bloempotten

Terwijl merendeel van de planten in september uitgebloeid is, groeien langbloeiers zoals anemoon, prachtkaars en pluimspirea nog maandenlang door. Geef ze een mooi plaatsje op je terras in kleurrijke bloempotten. De ideale plantenmix voor in het najaar is een combinatie van bloemen, siergrassen en bladplanten.