4 tips om vastgoed met succes te verhuren

1. Leg een correcte huurprijs vast

Hoe bepaalt u een correcte, realistische huurprijs? Op internet kan je natuurlijk vergelijkingspunten zoeken die actueel te huur staan in dezelfde regio. Specifieke eigenschappen én de ligging hebben daarbij ook een grote invloed; maar hou de huurprijs vooral realistisch. Hoeveel zou jij zelf over hebben om voor deze woning of appartement maandelijks te betalen.

Nog steeds geen idee? Maak dan gebruik van een GRATIS prijsbepaling via een lokale vastgoedmakelaar of via één van onze CENTURY 21-kantoren.

2. Zorg voor een actueel huurcontract

Zelf verhuren met een standaardcontract dat men van het internet plukt, dat kan iedereen. Maar om problemen te vermijden is een goed onderbouwd huurcontract dat aan alle wettelijke bepalingen voldoet een absolute noodzaak. Om als verhuurder optimaal beschermd te zijn, laat u verhuurdocumenten beter opstellen door vakmensen. (zoals bv. CENTURY 21)

3. Een nauwkeurige plaatsbeschrijving voorkomt discussie

Zonder gedetailleerde plaatsbeschrijving van uw huis of appartement hebt u geen been om op te staan. U kunt dan immers niet aantonen welke schade of wijzigingen aan de huurder te wijten zijn, én op zijn kosten hersteld moeten worden. Wij bij CENTURY 21 weten uit ervaring waarop u moet letten en staan u graag bij met het opstellen van een professionele plaatsbeschrijving.

4. Zonder correct energieprestatiecertificaat (EPC) mag u niet verhuren

U moet een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben voor elk huis of appartement dat u op de huurmarkt aanbiedt. Zo’n EPC geeft aan de hand van een score weer hoe energiezuinig de woning is. Alleen erkende energiedeskundigen mogen een EPC opmaken. Heb je snel een EPC nodig? Wij hebben bij CENTURY 21 steeds energiedeskundigen in huis!

KIES VOOR EEN VEILIGE VERHUUR VAN UW EIGENDOM!

>> Contacteer ons gerust voor meer info https://century21tremelo.be/contact